Filosofia:

Hanmoodon filosofiaan kuuluu ystävällisyys ja kunnioitus, joustavuus ja myönteinen elämänasenne, itsensä voittaminen ja jatkuva kehittyminen, sekä Moodo-henki.

Ystävällisyys ja kunnioitus edesauttavat keskittymistä harjoittelussa, ja ystävällisyys myös yhdistää. Eri seurojen opetuksen välillä on vain pieniä eroja, eikä Hanmoodossa ole tyylisyyntia. Monipuolinen laji kuitenkin antaa seuroille ja harrastajille mahdollisuuden painottaa harjoittelussaan lajin eri osa-alueita.

Moo Do -henki

Joustavuus ja myönteinen elämänasenne auttavat niinikään keskittymään olennaiseen. Hanmoodon teknisiin periaatteisiin kuuluu pehmeys. Kun mieli oppii joustamaan, myös keho joustaa helpommin, mikä on yksi avaintekijä toimivassa itsepuolustuksessa. Myönteinen asenne antaa energiaa ja tehostaa oppimista.

Itsensä voittamisen merkityksen tunnistaa heti kun saavuttaa jotain, mitä ei aiemmin osannut edes kuvitella mahdolliseksi.

Moodo-henki ja -periaatteet ovat syvällisempää filosofiaa, mikä voi avautua harrastajalle vasta vuosien tai vuosikymmenten myötä.

Copyright © 2007 Lappeenrannan Han Moo Do ry
Design by Jani Vehviläinen